Nosework är bland det bästa du kan göra med din hund!


Nosework som aktivitet


  Alla Åldrar

Passar alla hundar oavsett ras och ålder. Kan också vara ett allterntiv om man har en hund som har svårt för andra hundar då det är en i taget som jobbar. 


Sammarbete och relation


Bra samarbete och en riktigt bra relation är grunden för allt!

 

Beskrivning av Nosework som aktivitet

Detta är en kurs för dig som endast vill ha Nosework som aktivitet. Vill du tävla så ska du välja Specialsök Grund som den första kursen att gå.

Nosework är en rolig och inspirerande söksport, som passar för absolut alla hundar. Sporten är inspirerad av operativa specialsökshundar (bomb, narkotika etc) och blev etablerad i USA för ca 12 år sedan.
Jag blev utbildad efter de Amerikanska (NACSW) reglerna men på kurs använder jag de Svenska dofterna och under teorin kommer vi prata om vad som skiljer den Svenska vaianten från det Amerikanska orginalet.

Nosework består av ORT  (odor recognition test/doftprov) som hundarna måste klara av för att kunna tävla i Klass 1, 2 och 3.

Man behöver dock inte tävla om man inte vill, man behöver heller inte ha några förkunskaper. Valp som senior är välkomna att delta! Nosen har hunden alltid med sig! Har du några frågor kontakta mig.

Det är fyra olika sökområden:

Sök i emballage
Sök på område ute
Sök i rum (rumssök)
Sök på fordon

PRIS

1800 kr inkl. moms
 
KURSENS OMFATTNING

Denna kurs innehåller klass 1.
6 tillfällen 1,5 timme/tillfälle. Vi tränar och varvar med teori. 4 ekipage per kurs gäller.

Samt får alla deltagare ett erbjudande hos  affären Hundbiten på ett startpaket.

VILLKOR FÖR ANMÄLAN
Saknar kursen datum räknas din anmälan som en intresseanmälan.

När kursen är datumsatt är din anmälan bindande och du måste meddela oss skriftligt om du inte har möjlighet att delta. Vid avanmälan tidigare än 15 dagar innan kursstart tas halva kursavgiften ut. Vid avanmälan senare än 15 dagar innan kursstart tas full deltagaravgift ut. Vi förbehåller oss rätten att låta andra fritt nyttja avanmälda betalda platser.

Vi rekommenderar att din hund är försäkrad och vaccinerad när du går kurs hos oss.

Nästa kursstart:

Är kursen du vill gå full eller om datum saknas så fyll i en anmälan så räknas den som en intresseanmälan.?? ?? ??
Datum: 
Tid: 
Plats: 
Info: Minst 3 deltagare för att kursen ska starta. 

Startade kurser 

 


  • Anmälan till datumsatt kurs är bindande och eventuell avanmälan ska ske skriftligt. Vid avanmälan senast 15 dagar innan kursstart tas 50 % av kursavgiften ut. Vid avanmälan senare än 15 dagar innan kursstart kvarstår full deltagaravgift. Dog Training Kia Kaha har rätt att låta andra fritt nyttja avanmälda betalda platser.